Print Friendly, PDF & Email

Sembla mentida, però ja arribem a les dos últimes setmanes, i he esta pensant amb una nova forma de treballar que la vull compartir amb vosaltres:

1.-No portar a l’escola cap usb o pendrive. Perquè fer-ho? Quan ara existeixen tot una sèrie de disc durs virtuals. Les coses físiques es perden. Les coses digitals queden guardades i intocables sense el vostre permís. I per fer-ho és molt senzill. La més fàcil amb el nostre propi correu xtec teniu l’aplicació DRIVE  de google Són cinc gigues d’espai virtual. No us cal registrar perquè ho teniu  amb la compte de xtec. Existeixen altres discs durs virtuals com DROPBOX i SKYDRIVE(No confoneu amb el drive de google ja que aquest és de Microsoft).

2.-Utilitzar molt poc l’Office i L’Oppen Office. Ara mateix tenim el Google Docs podem crear arxius amb la Mateixa aplicació DRIVE. Us aviso també que els Google Docs desapareixeran i el que es farà es passar-ho tot a Drive.

Si utilitzeu L’Office podeu guardar de forma automàtica els documents a skydrive de Microsoft. L’interessant de Drive de Google és que us permetrà compartir arxius amb els companys de l’escola que vulgueu, ja que tothom està registrat. Un bon component per treballar amb xarxa

3.-Utilitzar Evernote: És una eina fantàstica que permet fer llibretes per temes, jo per exemple he obert les següents llibretes: Cicles, claustres, anotacions dels alumnes, tot queda on-line i podeu accedir a través d’internet amb una facilitat més. Es pot instal·lar en qualsevol ordinador, mòbil o tauleta. Us passo el link per android. La veritat que jo la penso fer servir amb la meva tauleta.

Ja sé que en el fons plantejo una nova de forma de treballar, totalment digital. Però penseu que en no ser física us permet no perdre les dades, no permetre que et robin el pendrive. I podeu accedir a qualsevol ordinadors. Ja no us deixareu les fitxes a casa. Teniu un parell de setmanes per fer pràctiques val la pena.

I si em permeteu i voleu una mica més de consells però cap de Tic us cito el bloc d’en Ramon Barlam amb el seu bloc arran del pupitre. On us diu 12 consells per començar el curs amb bon peu.

2 thoughts on “Consells Tics per l’entrada del curs escolar.”

Comments are closed.